Föreställningen Tal till nationen nu på bio!


2022 års största scenkonsthändelse var en hyllning till yttrandefriheten i form av ett antinationalistiskt tal till nationen. Den 2 februari 2023 får föreställningen premiär på bio i distribution av Folkets Hus och Parker.

Bokning av biovisning genom Folkets hus och Parker

Bokning av bioföreställning för teatrar, konsthallar och andra mötesplatser info@fulkonst.se

Foto: Märta Thisner

Tal till nationen är en nyskriven pjäs av Nasim Aghili, som också står för regin. Skådespelarna Ellen Nyman, Alejandra Goic och Timimie Märak backas upp av fyra musiker och en kör på 21 personer, ledd av musikern Sara Parkman. Det mäktiga och flerspråkiga körverket består av både specialskrivet material och nyskrivna hitlåtar såsom Eros Agape Philia och Finnas, inte finnas från Sara Parkmans hyllade album och utsålda turné Eros Agape Philia.

Foto: straubsky@gmail.com

Bio och scenkonst i ett

Bioföreställningen ges även i en hybridvariant där en värdinne (performer och allsångsledare) är med på visningen och tillsammans med publiken skapar en irl-händelse. Värdinnen hälsar välkommen, peppar till singalong (allsångshäften och textning finns!) och bjuder på tårta samtidigt som publiken i den filmade föreställningen blir bjuden på tårta. Tillsammans skapar värdinne och publik en känsla av gemenskap, i denna antinationalistiska hyllning till yttrandefrihet och alla människors lika värde.

Värdinner: Moa Johansson och Rebecca Evanne

Maila info@fulkonst.se för info, teknisk spec och kostnad

Trailer av Elisabeth Marjanović Cronvall


FacebookInstagramYouTube