Drag Story Hour Sverige

Möt sagostundsdrottningarna och dragartisterna Lady Busty och Miss Shameless från Drag Story Hour Sverige! Lady Busty och Miss Shameless är en del av Drag Story Hour, som startades i San Francisco 2015 och som består av dragkonstnärer som läser sagor för barn på bibliotek, skolor och bokhandlar. Här i Sverige mest på bibliotek, förskolor och skolor.

Drag Story Hour Sverige jobbar för att öka normkreativiteten, motverka mobbning, öka förståelse för människors olikheter och förmedla ut allas lika värde. Tidigare i år tilldelades denna fantastiska duo Keep up the good work-priset på QX-galan och har sedan detta avsnitt spelades in blivit tilldelade RFSU-priset 2023 och nominerats till Skåne vardagshjältar 2023 av kommunledningarna i Skåne.

Drag Story Hour Sverige får enormt mycket kärlek och stöd för sitt arbete, men måste samtidigt hantera hot och hat. Kalmar, Olofström, Trelleborg och Malmö är orter där Lady Bustys och Miss Shameless sagostunder har hotats, stoppats eller fått genomföras med väktare på plats. 

Programledare och samtalspartner: Nasim Aghili

Producent: Malin Holgersson

Vinjett: Hampus Norén och Sara Parkman

Inspelat inför livepublik på Scenkonstbiennalen på Dramaten i Stockholm den 2 juni 2023. 

Foto: Adnan Edrees.